editie 2014-2015

Hieronder vinden jullie het eindklassement van ons clubkampioenschap 2014-2015. Gino mag terecht als winnaar naar voren treden. Met gelijke stand staat Franky gedeeld eerste maar gezien het reglement van het clubkampioenschap wordtb de eerste plaats door onerling resultaat bepaald. Gino mocht winnen van Franky waardoor hij ook terecht (stond reeds sinds de aanvang van het toernooi als tabelleider) klubkampioen mag genoemd worden. Een dikke proficiat Gino. Enige commotie is ontstaan door een kwakkel die ikzelf in de lucht stuurde. Door installatie van de laatste versie van P2 worden de scheidingsmethodes standaard andsers gezet dan in het clubreglement bepaald. Aanpassing van deze geven het volgende eindresultaat:

Eindklassement


 N     Naam                                     ELO   Club                        Ptn  Res   Vsch  Buch 
  1    De Smedt Gino                      1948  KBSK Brugge                7.5   1.0
  2    Goossens Franky                   2044  KBSK Brugge                 7.5   0.0
  3    Passchyn Maarten                 1997  Bredene                       7.0
  4    Van Ooteghem Rudy             1792  KBSK Brugge                 6.5
  5    Hampton Douglas                  1833  S.K. Gazel                    5.5   ---  27.0
  6    Cukon Ezio                             1648  S.K. Gazel                   5.5   ---  25.0
  7    Van Houtte Filip                      1837  KBSK Brugge              5.0   ---  28.0
  8    De Bisscop Maxim                  1857  KBSK Brugge                5.0   ---  27.5
  9    Morlion Rene                          1611  Oostkamp                   5.0   ---  26.5
 10    De Winne Oswald                 1658  Blankenberge               5.0   ---  25.5
 11    Ukic Nezir                               1796  Varsenare                  4.5   ---  23.5  45.5
 12    Vandepitte Ivan                      1723  S.K. Gazel                  4.5   ---  23.5  40.0
 13    Vervaeck Bart                        1549  KBSK Brugge              4.5   ---  22.0  44.0
 14    De Meyere Dirk                      1599  S.K. Gazel                  4.5   ---  22.0  39.5
 15    Suski Dominiek                      1481  KBSK Brugge               4.5   ---  20.0
 16    Gyselinck Thibault                  1322  KBSK Brugge              4.5   ---  19.5
 17    Van Reybrouck Hubert           1900  S.K. Gazel                   4.0   0.5  22.5  43.5
 18    Byle Jacques                          1470  S.K. Gazel                   4.0   0.5  22.5  39.5
 19    De Jaegher Lennert               1417  KBSK Brugge               3.5   ---  20.0
 20    Callebaut Giovanni                 1352  KOSK O'de                  3.5   ---  18.5
 21    Dewilde Rudi                          1190  KOSK Oostende          3.5   ---  16.5
 22    Cool Tristan                           1212  KBSK Brugge               3.5   ---  14.5
 23    Gielen Johan                          1248  Varsenare                   3.5   ---  13.5
 24    Vandekerckhove Stefaan       1254  KOSK Oostende            2.5
 25    Vandousselaere Patrick         1150  S.K. Gazel                    1.5
 26    Callebaut Katia                       1236  KOSK Oostende          1.0

Verslag ronde 9

Beste vrienden,

Ja, alreeds de laatste ronde van ons Clubkampioenschap is in aantocht. Ik vond het gezellig en hierbij wil ik jullie dan ook danken voor de fair-play die aan de dag gelegd werd en voor de vele memorabele schaak- en andere herinneringen.
Gino voert sinds lang de lijst aan maar door de remise tegen Rudy kan hij toch nog van de troon gestoten worden. Hij heeft echter genoeg met remise. Toch benieuwd hoe dit ten einde loopt!
Een wedstrijd werd reeds vooruit gespeeld. Het spannend Oostends duel tussen Rudy en Stefaan werd in de tijdnoodfase beslecht. Nadat Stefaan (beiden in tijdnood verkerend) een mat in twee over het hoofd zag, blunderde hij, met 10 sec. op de klok resterend, zijn dame weg; waarna hij handen schudde (1-0).

De diehards van mijn site moet ikbij deze teleurstellen. Door verjaardagsperikelen gepaard gaande met ortstondige amnesie kan ik deze keer geen verslag uitbrengen van deze ronde; misschien maar best ook:).

Verslag ronde 8

 

Gisteren werd de laatste wedstrijd van R7 gespeeld. Dirk wist een remise te behalen tegen een op papier veel sterkere Hubert. Misschien is het toch nog niet zo zot om eens een frisse neus te halen bij de noorderburen :).

Wat ik onthouden heb van de partijen van gisteren, waarbij ik het arena wegens dwingende omstandigheden vroegtijdig moest verlaten. 

Gezien Gino  door werkomstandigheden verstek liet mocht Franky op het eerste bord aantreden tegen onze ere-voorzitter Jacques. Deze laatste vergat echter een der grondregels van het schaken te respecteren waardoor zij koningstoren achter zijn pionnen eenzaam een zelfportret stond te schilderen. Een koud kunstje was het dan ook voor Franky om met een sterk vooruitgeschoven f-pion en een betere ontwikkeling der stukken de druk op te voeren en de winst op te eisen.(1-0).

Filip was nog altijd aan zijn bord toen ik de zaal verliet waar een van zijn geliefde schaakthema's, een toreneindspel op het bord stond. Filip moest echter zijn meerdere erkennen in Maarten die na een lange strijd wist te winnen.(1-0).

Maxim heeft de beste wedstrijd van het toernooi gespeeld en is ook van plan deze te demonstreren aan zijn pupillen (zeggende dat hij de zware stukken hanteerde) :) Oswald was het echter die het punt in zijn zak stak. Goe bezig Oswald (0-1).

Een potje stukken ruilen totdat er nietgenoeg meer is om te kunnen winnen. Dat was hoe Rene de partij tegen Bart beschreef waardoor een gedeeld punt werd gehaald (1/2-1/2).

Op het bord naast me zag ik net hoe Nezir een verdeiger van een stuk onderbrak waardoor stukverlies voor Dirk onvermijdelijk werd. Dirk gaf op (0-1).

Thibaultwas echt niet in goede doen en liet mij een scherpe koningsaanval opzetten waardoor de druk hem te groot werd. (1-0).

BijEzio kwam ik netaan het bord toen ik zag dat de dame en toren van Lennert diagonaal stonden aangevallen met een loper waardoor kwaliteitsverlies onvermijdelijk was. Lennert bood nog langweerstand maar na herpositionering van de stukken werd het duidelijk voor Ezio. (1-0).

Stefaan, die naar zijn zeggen niet graag rocheert, kreeg een vroegtijdige centrum aanval met twee paarden om zijn oren gezwierd door Dominiek. Stukverlies en meer waren het resultaat. (0-1).

De strijd tussen Tristan en Johan ging gelijk op tot Tristan zijn toren te vroeg losliet en het op een verkeerd veld belandde. Weg toren zij de loper en Johan won. (0-1).

Nog enkele resultaten worden ingewacht vooraleer ik jullie de volgende en laatste ronde bekend kan maken.

Voor miijn trouwe leesfans: sorry voor het late rapport moa gouw het waren dan ook maar drie uitgestelde partijen. De eersten die me in het Naassens zwembad vervoegden waren Giovanni en Rudi. Na veel analyse bleek de loperzet Lf5-Le4 toch niet het brilliantste idee. Giovanni ontwikkelde met tempo enverschalkte enkele zetten later een stuk waardoor het voor Rudi quasi onmogelijk werd nog iets uit de wacht te slepen. Dapper vocht hij voort maar toch moest hij het punt laten voor Giovanni.(1-0).
In de partij tussen Gino en Rudy werd na beider tijdnoodfase remise overeengekomen.(1/2-1/2)
De strijd om de rode lantaarn duurde het langst. Na stukverlies en een eindspelblunder mocht Katia die in ontvangst nemen. Let your light shine Katia.(0-1)

De laatste partij van de 8° ronde werd na een urenlange strijd remise.

Tot schrijfs vrienden.

 

 

 

Verslag ronde 7

Een leuke avond gsiteren tot in de vroege uurtjes vandaag wat mijn geheugen tamelijk geblutst en geklutst heeft.

Op het eerste bord werd een Blankenbergs onderonsje uitgevochten waarbij Gino een pionnetje wist af te snoepen van Oswald, de stukken afruilde en keurig het pionneneindspel naar zich toe trok (0-1).
Voor Rene zag het er ogenschijnlijk zeer goed uit. Een mooie aanval op de koningsvleugel was vor Franky niet voldoende om hem van zijn melk 'of Carlsberg' te brengen? De aanval pareerde hij met een nog sterkere aanval en Rene moest handen schudden. (0-1)?
Lang gevochten en toch remise. Een gelijkopgaande partij met mss licht voordeel voor Maarten in het middenspel. Na afruyil der stukken kwam er een toreneindspel op het bord waar zowaar zwart mijn voorkeur genoot. Toch consolideerden beiden voor het have punt. (1/2-1/2).
Lang hiel Ezio stand tegen Rudy. Maar na verlies van een pion werd de druk steeds groter waarna hij de verbeten strijd moest opgeven (0-1).
Douglas verliet als eerste met een winstpunt zijn tafel. Veel heb ik dan ook niet gezien van de stijd tussen hem en Lennert (0-1).
Onze doyen Jacques moets het opnemen tegen het jong geweld van Giovanni. Een oude vos moet men ngeen streken leren. Gio speelde met vuur toen hij met veel geweld zijn pionnen in de aanval stuurde maar daardoor zijn verdediging negligeerde. Hij verloor een toren en klaar was Kees of Jacques. (1-0)
Dominiek offerde naar zijn zeggen teveel pionenn (2) om positioneel beter te staan. Na kort initiatief keerde het verhaal en moest hij tegen een solide spelende Nezir in het zand bijten om er bommen en granaten te gaan zoeken.(1-0).
Ikzelf kreeg van Rudy heel wat tegenspel. Rudy dansteechter zeer vroeg met zijn dame over het bord wat me hielp om mijn lichte stukken met tempo te ontwikkelen.Hier en daar een pionnetje snoepend, kwam ik langzaam maar zeker beter te staan en kon ik dan ook de partij naar me toe trekken.(0-1).
Zeer positioneel en zeker niet my peace of cake was de stelling die ik voor het eerst zag op het bord  van Thibault en Stefaan. Het beloofde een lange strijd te worden en dat werd het ook. Op het einde wist Thibault toch nog goed de rangen te sluiten en namen beiden genoegen met het halve punt. (1/2-1/2)
Van een ander kaliber was de partij tussen Katia en Johan. Me twee torens tegen een dame had Katia meer dan genoeg om te kunnen winnen. Een verkeerde schaak op de vierde rij gaf echter vleugels aan de dame van Johan waarop Katia het initiatief verloor en vervolgens ook de partij (1-0).
Onze jonge Tristan moest het opnemen tegen onze voorzitter. Titels deerden hem echter niet want hoewel Patrick zeer goed stand hield was ook in deze partij het verlies van een pion hem fataal. Niet overhaast werkte Tristan deze karwei vakkundig af.(0-1)
Zo nog twee partijen te spelen in deze ronde waarna we langzaam maar zeker naar het einde toe varen. Gino die zijn partij won staat nog steeds aan de kop van de tabel met een punt los van zijn direkte belager Franky. Gezien beiden reeds tegen elkaar uitkwamen en Gino het pleit wit te winnen zal het zeer moeilijk worden om hem nog van de eindoverwinning te houden. Toch beniuwd naar de volgende ronde!

Verslag ronde 6:

 

Door onvoorziene omstandigheden moest ik de strijdarena op de 6° speeldag vroegtijdig verlaten. Ik moet jullie dan ook teleurstellen met mijn ontbrekende verslaggeving van deze ronde. Nog één wedstrijd van ronde 5 werd wegens omstandigheden (ziekte Katia) niet afgewerkt en zal dan ook gespeeld worden tussen ronde 7 en 8.

In de rangschikking voert Gino reeds met een vol punt voorsprong de tabel. Dit gevolgd door Franky en maarten. Zal Gino zijn goede vorm bevestigen of komt er nog iemand roet in het eten gooien? Wait and see next week zou ik zeggen!

 

 

Verslag Ronde 5:

Op vrijdag 28.11.2014 werd reeds een wedstrijd voor de vijfde ronde op voorhand gespeeld. In een side-kick scandinavian liet Douglas zijn loper ontfutselen voor een gemeende compensatie. de compensatie was echter ver zoek nadat Maarten zijn stelling mooi verdeigde en genoeg druk opbouwde met verdubbelde torens op de d-lijn. het deficiet was na afruil toch te groot voor Douglas waardoor Maarten het volle punt binnenreef. (1-0).

In een echte sinterklaassfeer werd de vijfde ronde van ons klubkampioenschap afgehandeld. Dit gebeurde echter in afwezigheid van de jongsten onder ons (Tristan, Lennert en Thibault) die onder het juk liggen van de examens. Ik wens hen ij deze dan ook veel heldere momenten toe bij het afleggen van deze.

Ook Gino diende wegens werknoodzakelijkeheden uit te stellen waardoor Rudy en Franky mochten aantreden op het eerste bord. Rudy raakte door dameruil gederocheerd, kreeg vervolgens een schaak om de oren waardoor zijn koning naar onveilige oorden werd verbannen. Hij wist dan ook zijn meubelen niet meer te redden of iets met pijlen en hout. (0-1).

Filip kwam na een lopermanoeuver een h-pion voor. Daar hij zich vooraf had ingenomen om beton te gieten, stelde hij bij deze voorsprong remise voor wat met graagte werd aanvaard door Hubert. (1/2-1/2).

De partij van Nezir vs Rene ging gelijk op waarbij ik, met mijn bescheiden schaakkennnis, de stelling van Rene prefereerde. Zeer verbaast was ik dan ook toen ik aan de bar vernam dat Nezir won. Niets si echter minder waar want na doorlezen van de resultatenbriuefjes bleek de partij gestrand te zijn op remise.(1/2-1/2).

Ikzelf moest aantreden tegen Bart, die na 12 zetten in de eeuwige denkvelden verdween. Bij de eerste tijdnoodfase kwam hij een pion achter te staan maar door afruil van de lichte stukken wist hij, met enkele de dames en pionnen op het bord, toch nog netjes de remise te houden (1/2-1/2).

Naast ons moest Jacques de degens kruisen met Oswald. Zijn alom gekende en gevreesde loezenbasvariant kon hem echter deze keer geen rozen brengen. Na verlies van twee figuren (offer?) spoot hij dolf onder. (0-1).

De jongste onder de deelnemers van deze avond, Giovanni, moest het opnemen tegen Dirk alias Michel. In de opening kwam Giovanni wat slechter te staan (dubbelpion) maar naar zijn zeggen was alles goed berekend. En toegegeven het toreneindspel resulteerde tot een remisestelling (1/2-1/2).

De partij van Rudy tegen Johan was op zijn zachts uitgedrukt wild. Halfweg de partij vond ik de stelling van Johan ietsje beter. Na verbeten strijd van Rudy, waarbij hij zijn winstkansen door stikmat met paard en dame over het hoofd zag, werd tot remise besloten. (1/2-1/2).

Op het laatste bord kwam Patrick reeds vlug beter te staan met twee pionnen voordeel. Toch wist Stefaan door een loperschaak aan de dame met achterliggende toren de kwaliteit te winnen, waardoor het achtervolgen geblazen was voor Patrick. Hij kon het tij niet meer keren en verloor (1-0).

Van zodra de resultaten van de nog uitgestelde partijen gekend zijn maak ik jullie de paring van ronde 6 over zodat je met een gerust gemoed het nieuwe jaar tegemoet kunt.

Zo dit was het dan en naar Sinterklaas zijn mening werd er deze ronde zeer veel geremiseerd wat de vergevingsgezindheid van de komende dagen tegemoetkomt. Ik wens jullie alvast prettige eindejaarsfeesten toe en vergeet niet:

Uw opkomst is gevraagd om op 02.01.2014 aan te stoten bij onze eidejaarsblitz.

 

Verslag ronde 4:

Help het lichaamsvocht verlaat me uit alle gezichtsopeningen, en nee het is niet wegens de opgelopen teleurstelling achter het bord. Toch zal ik proberen in de mate van het mogelijke de partijen van gisterenavond te etaleren.

Op ons eerste bord was het tijd om een aloude heruitgave van de classico Franky vs Gino. Deze kennen elkaar door en door. Ditmaal werd een pionoffer van Franky hem fataal nadat bleek dat dit totaal onjuist was. Gino speelde goed en maakte het dan ook keurig af. (0-1). Ik hoorde al vermelden dat Gino terug naar de souper zal moeten komen als hij zo verder doet, maar toch nog niet te vroeg victory kraaien!

De partij van Maxim vs Rudy was zeer snel gestreden toen bleek dat er voor Maxim niets anders op zat dan een perpetuum schaakmanoevre tegenover de dame.(1/2-1/2)

Maarten had naar eigen zeggen meer weerstand verwacht van Nezir die zich gewillig opzij liet zetten. (0-1)

Vervolgens het bord der geslotenen. Filip bleek hier toch duidelijk de meerdere te zijn van Ezio, die in de gekende stijl van Filip langzaam van het bord geduwd werd.

Ontgoocheld klonk Dominiek toen hij zag hoe een reeks van consecutieve overwinningen gestoord werd door onze penningmeester (1-0).

Over mijn partij tegen Jacques kan ik maar een ding kwijt 'shit happens' (1/2-1/2). Misschien moet ik toch maar eens op mijn handen gaan zitten en de voor de hand liggende zetten ten gronde berekenen. Toch goed gespeeld hoor Jacques.

Rudi bleef als laatste met Rene achter in de zaal. Toen ik echter de stelling ging bekijken was het kalf reeds verdronken. met een pion en een loper achterstand was het tij niet meer te keren (0-1).

Lennert zag een vluchtveld voor het paard van zijn tegenstander over het hoofd waardoor hij een pion in het nadeel kwam met een slechtere stelling. Bart maakte daar vakkundig gebruik van (1-0).

Oswald was zeer verbaasd toen Thibault bij het verlies van een pion direct de handen schudde. Thibault, er bestaan zelfs gambietopeningen weet je. Als jong talent verwacht ik toch ietsje meer strijdvaardigheid (1-0).

Het gezinsduel tussen Katia en zoon bleek voor haar uiteindelijk een drama. Is het de superioriteit van Giovanni of het medelevend moederinstinct, wie zal het zeggen? (1-0).

Zo, voor zover een kort verslag van deze vierde ronde. Met de twee uitgestelde partijen van de vorige ronde zijn er in totaal nog 5 partijen te spelen.

Tussen de partijen van het WK door werden reeds twee uitgestelde partijen afgehandeld. Douglas mocht winnen van Dirk.(1-0). En naar berichtgeving was Jahan Carlson beter dan Patrick Anand (0-1).

Naar verluid worden vr.avond de resterende partijen afgehandeld.

 

Verslag ronde 3:

 

De derde ronde van ons toernooi werd giusterenavond quasi volledig afgehandeld. Enkele Dirk, de chanchard die voor drie weken in het verre oosten vertoeft, en Gino, die werkt tot hij krom ziet, stelden uit.

Op het eerste bord kwam Filip na verwisselling van zetten al snel in een slechtere stelling te staan. Franky maakte dit dan ook, als de gevierde clubkampioen anno 2013-2014, vakkundig af (0-1).

Een dubieus paardoffer van Rene, die vrijwel geen compensatie opleverde, kwam hem duur te staan. Met een batterij van torens en Dame, bijgestaan door de loper, kon hij de matgeving door Maxim niet meer afwenden.(0-1).

Een ietwat te trage opening met pionverlies viel mij ten beurt. Door dan nog een verkeerd manoevre met mijn madam kon ik niet anders doen dan handjes schudden met Rudy (0-1).

Onze oudste knar Jacques hield stevig stand tegen Douglas. Maar beetje bij beetje verhoogde de druk op zijn toch wat gedrongen stelling. Moedig verliet hij de arena na zijn nmeerdere te groeten (1-0).

De stelling van Nezir vs; Giovanni zag ik voor het eerst als Giovanni reeds een figuur achterstond. Voor Nezir was het van dan af ook klein bier om het laken naar zich toe te schuiven (1-0).

Door een verkeerd gehobbel met zijn paard kwam dit ongelukkig op de achtste rij te staan waar het de lijn tussen toren en Dame onderbrak. Dominiek twijfelde niet en met een aftrekschaak aan de dame kwam hij een toren voor te staan. Hij vereenvoudigde de stelling met kawliteitsverliesnaar een gewonnen eindspel met een loper voorsprong (1-0).

De tijd speelde hem weer parten. Thibault, die een zeer degelijke stelling opbouwde, speelde in de tijdnoodfase een verkeerde zet . Ezio zag damewinst over het hoofd maar hij kwam toch een paard voor te staan, waardoor Thibault de duimen moest leggen (0-1).

De partij van Hubert vs Tristan heb ik niet zo goed kunnen volgen. Ik zag dat Tristan al vroeg in het spel een stuk achter stond, waarna Hubert voor de winst koos (1-0).

Onze voorzitter hield zeer lang stand in een gedurend toch wat dominantere stelling voor Lennert. Naar het einde toe verloor hij een een stuk door een goed gespeeld manoevre van Lennert. Patrick speelde nog wel door maar het mocht niet baten. De jonge Lennert verzilverde rustig het volle piunt (1-0).

Bart, die voor een keer zijn tijd goed inschatte, kwam door een vlaag van schaakblindheid van Johan, een volle toren voor in een stelling die zelfs ik nog zou kunnen afwerken. (0-1).

Dan blijft nog ons laatste bord over. Het Oostends onderonse tussen Katia en Stefaan was meer dan aangenaam om te volgen. Door een magistraal toren dame aanval wist Katia, met een stuk achter, Stefaan mat te zetten; Proficiat Katia. (1-0).

Zo nog een partij te spelen. De partij van Dirk vs Rudi wordt als 1-1/2 meegenoemen naar de volgende ronde. Van zodra het rultaat van Maarten vs Gino gekend is laat ik jullie de paring geworden van de vierde ronde.

tot schrijfs.

 

Verslag ronde 2

Een partij van de eerste ronde werd nog niet afgehandeld (Lennert vs Maxim) dit doordatr Maxim onverwacht naar het buitenland moest vertrekken. Deze wedstrijd werd met als partij voorafgaand aan de speelronde werd gespeeld. Op die maier kan de volgende rondeparing vroeger gebeuren. Stefaan Vandekerckhove moest de duimen leggen tegenover Dirk De Meyer (0-1). Helaas kon ik niet aanwezig zijn voor deze partij en kan ik ook het spelverloop niet duiden. Ik hoor dit vast en zeker nog wel bij het volgend treffen.

Zoals het klokje thuis tikt tikt het nergens. Bijna geen getik te horen in de grote zaal. Door een investering van onze club duiken we het digitale tijdperk in. Een verbetering die voor sommigen toch nog een aanpassingresultaat (1/2-1 afg). meegenomen naar de volgende ronde en zal tussen ronde 2 en ronde 3 worden afgehandeld..

Met een fikse periode tussen de eerste en tweede ronde verwijderd hebben jullie zeker meer dan tijd genoeg gehad om het een en het ander voor te bereiden en uit te proberen tegenover je volgende tegenstander.

 

Het verheugd me te horen dat reeds een uitgestelde speriode vergt.

Terug een mooi gevulde zaal mocht ik ontmoeten op de speelavond van de 2°ronde. Vooreerst moet ik me excuseren mochten er enige labsussen in mijn tekst sluipen, de nodige promille van gisterenavond is nog niet volledig verwerkt en mijn geheugen is enigszins aangetast.

Gezien het eerste bord uitstelde mochten Rudy en Maarten het voortouw nemen. Na een toch wel spannende strijd waarbij Rudy verzaakte om f4 te spelen en voor het verkeerde plan koos, moesten beiden zich tevreden stellen met een gelijkspel (1/2-1/2)

Veel sneller was het pleit beslecht in mijn partij tegen Maxim. Na een vroege onderlinge overeenkomst wegens wederzijdse stress werd de remisescore genoteerd (1/2-1/2).

Naast ons speelde Filip in zijn gekende stijl langzaam maar zeker Rudy van het bord (0-1)

Onze penningmeester is echter niet zo'n goeie doen. Hij kwam al vlug een pion voor maar moest deze in het middenspel terug inleveren. Rene overzag een stukwinst met dreigend mat achter de paaltjes (Tc4). Toch Tc4 spelen een paar zetten later bleek eveneens goed te zijn. Met de koning actiever in het spel wist Rene dan ook het laken naar zich toe te schuiven. Proficiat Rene. (1-0).

De strijd tussen de oude rat in tvak Oswald versus de jonge telg Lennert was in alle opzichten gelijkopgaand. Misschien had Lennert op het eind wel de beste kaarten met de centrale vrijpion maar door goed en voorzichtig spel van Oswald moeten beiden zich tevreden stellen met remise (1/2-1/2).

Al vlug in het spel wist onze ere-voorzitter Jacques een stuk afhandig te maken van de toch wel iets onbesuisde Tristan. Kort volgend besliste Tristan de handen te schudden en voor deze dag zijn meerdere te kennen. (1-0).

Door een mooie aftrekschaak op de dame wist Thibault een stuk te winnen van Bart. Gezien bij deze operatie ook de dames van het bord verdwenen ging het licht uit voor Bart. Proficiat Thibault (0-1).

Patrick had zijn Hollandse les goed geleerd om zodoende het 'wauwel'engels van Ezio het hoofd te bieden. Door een deviatie in deze opening verloor Patrick echter het noorden en viel zijn stelling in duigen. Als seniorschaker, die zweert bij oude tikkende klokken, wist Ezio dan ook het volle punt te behalen.

Katia speelde verdraaid goed mee en had op een bepaald moment misschien wel de betere stelling. Ze verzaakte echter de toren vanaf de alijn weg te halen waardoor Suski de druk op b2 en Ta1 kon opvoeren. Katia bezweek onder deze druk en ze moest met neergebogen hoofd de strijdarena verlaten (0-1)

Met een goede opening kwam Johan in een gelijkwaardige stelling te staan, maar door goed middenspel van Giovanni moest Johan toch in het zand bijten (1-0).

Op 10.10.2014 werden de drie resterende partijen van de eerste en tweede ronde afgehandeld.

Als eerste kwamen Lennerte en Maxim terug aan de bar. Na een verkeerde afruil van lennert, die zeer sterk opende, kwam hij met twee dubbelpionnen en een geopende H-lijn te staan. Matvoering met dame en toren was voor Maxim dabn ook maar een koud kunstje (0-1).

Franky wist voor, naar zijn zeggen, het eerst in dit schaakjaar een goeie opening te spelen. hij verhoogde de druk op de koningsstelling en wist, al kon het misschien ook vlugger, het winnend plan te vinden (1-0).

Op het eind van de partij kwam Gino met drie pionnen voor een licht stuk tegenover Nezir te staan. Nezir liet na de twee verbonden pionnen op de g en h lijn te beschermen  waardoor de het pionnenoverwicht te groot werd. (1-0)

 

 

Verslag Ronde 1

Een mooie, omvangrijke en vooral gezellige groep deelnemers brachten me met een tevreden, ietwat beneveld, gevoel terug thuis met de volgende herinneringen:

Door het uitstellen van de partij van Dirk DM vs Franky G. mocht onze late duif Maarten P. direct al op het eerste bord aantreden tegenover Bart V. Traditiegetrouw speelde Bart meer dan behoorlijk mee maar hij moest helaas de verliesscore noteren toen hij op de dertigste zet zijn vlag zag vallen. Er zijn nog certitudes in het leven (1-0).

In zijn alom gekende stijl wist Gino D.de bovenhand te halen van Dominique S., die zeer goed meespeelde maar langzaam maar zeker aan de kant werd gezet (0-1).

Onze ere-voorzitter Jacques B. moest het opnemen tegen onze penningmeester Hubert V. Hij dreide een kwaliteit te verliezen maar door een ultieme aftrekschaak kwam hij zelfs een stuk voor. Positioneel stelde het alsnog niet veel voor en er werd remise overeengekomen (1/2-1/2).

De jeugdige nieuwkomer Giovanni C.speelde versus Filip V., een oude rat in het vak. Deze latste wist een hopeloos verloren stelling in winst om te buigen door een stikmat met paard en dame. Jammer voor Giovanni( 1-0).

Thibault G. speelde tegen Douglas H. zijn naar zijn zeggen kortste partij ook, mede door het zeer goede spel van Douglas (0-1).

Stefaan V. speelde zeer goed tegen een toch wel sterkere Nezir U. Op het einde moest hij echter toch de duimen leggen (1-0).

Rudy V. zette Johan G. zodanig onder druk dat deze laatste bezweek onder het geweld van de aanval (0-1).

De enige vrouwelijke deelnemer (chapeau) Katia C. moest patij geven tegen mlezelf Ivan V. In de openingsfase liet ze na om enkele lichte stukken te ontwikkelen waardoor de druk op de koningsvleugel langzaam maar zeker kon worden opgebouwd. Door een verkeerd getimede rokadebeweging kon de aanval worden ingezet en was stukverlies of matvoering een feit (1-0).

In de partij Tristan C. vs Oswald D.  verkwanselde Tristan, met zijn jeugdig geweld, een gewonnen stelling. Hij moest op het eind genoegen nemen met remise (1/2-1/2).

En het nieuwe bloed is zeker goed. Rudi D. wist een kawmliteit te winenn van Ezio C. en voerde met bravoure het eindspel naar winst (0-1). Proficiat Rudi.

Op het laatste bord wist Patrick V. tegenover Rene M. de remise te verkrijgen. De stelling heb ik echter niet meer in herinnering. Misschien moeten jullie het de volgende speelavond maar eens aan de betrokkenen vragen :) (1/2-1/2). 


De paring voor de volgende ronde mogen jullie verwachten na het afhandelen van de partij Dirk vs Franky dd. 23/09.
Ik wil jullie alvast nogmaals bedanken voor jullie talrijke opkomst en voor de prima ambience.

mvg, jullie toernooileider.