Lentetoernooi 2016

Vooreerst wil ik iedere deelnemer hartelijk bedanken voor zijn inschrijving. Ik hoop dat het terug een feest mag worden en dat de ons in vlag gedragen normen en waarden, zoals sportiviteit en amicaliteit, eer aan gedaan wordt. Dit jaar starten we met een iets uitgedund deelnemersveld. Dit mag echter de pret niet derven. Ik wens iedereen veel succes toe in zijn eerste wedstrijd. Tot vrijdag 04.03.2016.

ps. vergeet niet bij ev. uitstel zowel je tegenstrever en de toernooileider hiervan tijdig in kennis te stellen.

Verslag ronde 1:

middels wijze woorden van onze voorzitter en met een kleine wijziging in het deelnemersveld (wegvallen van Dick Decommer en deelname van Floria Vancoillie die de stoel van Dick overneemt en manueel gepaard wordt met Stijn herreman op bord 19) kon het startschot gegeven worden van de 35° editie van ons lentetoernooi.
Een leuke start van het toernooi met veel ambiance en toch al enkele te noteren verrassingen. De spelers in de hoogste regionen van de rangschikking wonnen hun partij met de spreekwoordelijke  vingers in de neus, al zijn de ene neusgaten toch wat wijder dan de andere. Vooral Martijn en Raf hadden aardig wat werk achter het bord om het laken naar zich toe te trekken.
Als uitschieter van deze ronde komt zeker Dominiek Suski aan beurt die de winst niet vond in zijn partij tegen Jonny Rogiers maar toch mooi een half punt binnendeed.  En wat te zeggen van de jeugd. Giovanni Callebaut nam eveneens het halve punt van zijn toch wel veel hoger genoteerde tegenstander Jonas Ghyselen (eloverschil 337).
En ja hoor de puikste prestatie van de eerste ronde komt ook van een jeugdspeler, Lennert De Jaegher genaamd - een naam om te onthouden. Hij troefde zomaar Francky Deketelaere af, die toch met 352 elopunten meer genoteerd staat. Hij is dan ook reeds zeker van de rondeprijs. Proficiat!!.
Nog twee wedstrijden dienen te worden gespeeld voor de paring van de tweede ronde kan gebeuren.

Verslag ronde 2:

Reeds twee wedstrijden werden vooruit gespeeld, wat ik ten sterkste aanmoedig bij uitstellen. Zo kan de paring netjes op tijd gebeuren. Filip nam eieren voor zijn geld toen hij met een betere stelling de remise aanvaarde van Franky. Katia moest na dameruil een stuk geven, weerde zich - naar eigen zeggen - achteraf no kranig, maar moest toch het punt aan Johan laten.
Leuk is het telkens weer om jullie in grote getale te mogen ontmoeten op een van de speelavonden van ons toernooi. Veel ambience gisteren met toch wat verrassende resultaten.
Zo had je bv. Maxim, die netjes en berekend de remise op het bord hiel tegen de toch meer dan 300 elo punten sterkere Jan. Puike prestatie!

Hetzelfde viel onze penningmeester Hubert ten beurt. Vermoeid moest hij, strijdend zoals we hem kennen, een half punt laten aan Peter.

In de onderste regionen van de tabel was het eveneens feest.
Franky dacht zomaar efkens niet na toe hij een paard bij de teugels nam, er verplicht was mee te rijden en vervolgens op een veld moest plaatsen dat allesbehalve gunstig was. Rudi maakte daar gretig gebruik van en schoof het laken naar zich toe.

Ook op het laatse bord was het koekenbak. Onze voorzitter verraste met poezelige handjes Oswald toen deze verkeerdelijk met de dame een pion terugnam en zo voor zijn koning in de ondekbare loperlijn van zwart kwam te staan. Brullend als een leeuw maakte Patrick hiervan gebruik en Oswald schudde handen. Proficiat Patrick. De rondeprijs mag je, in plaats van deze iedere week aan een ander te overhandigen, eens voor jezelf behouden. Proost.
Zo nog een partij moet volgende dinsdag nog worden afgehandeld. De paring van ronde 3 kan je dan ook verwachten  medio volgende week. Genoeg tijd dus om je goed voor te bereiden en maak er terug een mooi potje van.
greetz Ivan.

Verslag ronde 3:

In scherp contrast met de droeve gebeurtenissen in Brussel hoop ik jullie toch een sprankeltje licht te geven met het bekendmaken van uw tegenstrever voor ronde 3.
Het deelnemersveld met de volle pot aan punten is reeds uitgedund tot 8 spelers. Wier valt af en hoeveel blijven er over. Zijn er terug verrassende uitslagen? Dit alles op vrijdag 01.04. Tijd genoeg om enkele leuke varainten voor te bereiden voor diegenen die er tijd en goesting voor hebben.
Maak er terug een mooie avond van.

 

Reeds 2 wedstrijden werden vooraf gespeeld op 25.03.
Bij het jeugdig duel kwam Lennert goed uit de opening. Zijn stukken stonden actief opgesteld en Linden moest de billen bijeenknijpen en verdedigen. Hij deed dit dan ook vakkundig. Bij de eerste tijdnoodfase miste Lennert de juiste voortzetting waardoor hij een stuk verloor. Een koud kunstje verder voor Lennert om de winst te nemen.(0-1)
Florian moet ik loven voor zijn blijvende inzet. Na toch wat behoorlijk materiaal achter te staan duwde hij Ezio zover dat deze nog een de matvoering met toren en koning vanonder het stof moest halen (1-0).
Over de speelavond 01.04 kan ik weinig kwijt. Doordat ik meer dan mijn handen vol had met mijn tegenstrever Rudi en ik gedwongen remise moest nemen heb ik weinig info over de andere partijen kunnen garen. Vandaar ook sec hieronder de resultaten.
De winnaars van de vorige edities Tom en Martijn zijn goed op weg om te bevestigen. Ze staan dan ook  samen met Harald met de volle pot aan punten aan de leiding.
Mooie resultaten zijn geboekt door Jonas, Rudy en onze erevoorzitter Jacques. De rondeprijs kan echter nog niet definitief worden bekend gemaakt gezien nog twee wedstrijden moeten gespeeld worden. Van zodra de resultaten binnen zijn volgt de paring van alreeds ronde 4.
Ik wens tevens  veel succes toe aan diegenen die volgende week deelnemen aan het BK jeugd.
See you, Ivan

Verslag Ronde 4:

Nog enkel drie spelers met het maximuum aan punten. Laten Tom, Harald of Martijn een steekje vallen? Wie kan aansluiten? Wie wiordt er van de nul verlost onderaan de tabel? Zijn er terug verrassingen in de maak?
Heel zeker krijgen we een antwoord op onze 4° speelavond dd 15.04.

De rondeprijs van ronde 3 gaat met zijn winst vs Franky Goossens verdiend naar Jonas Ghyselen. Proficiat en sante.

 

Door het onverwacht uitstellen van Harald, wat Tom een 'natte kazakke' bezorgde, kwamen Jan en Martijn aandraven op het eerste bord. Spanning ontbrak er zeker niet. Na de opening kwam Martijn iets beter te staan, maar Jan vocht met zijn gekende vechtlust als een tijger zodat hij een moeilijk maar winnend eindspel tegemoet ging. Op het eind van de partij met elk nog maar luttele minuten op de klok verkwanselde hij het bijna maar in tijdnood vond Martijn de juiste voortzetting niet.(0-1)
Jonny was relatief snel klaar met Joachim die hem toch wel een beetje op at (1-0).
De vorige rondewinnaar Jonas kon ditmaal niet voor de verrassing zorgen. (0-1).
Linden vs Rens draaide uit op een echte thriller. Nadat Linden een stuk wist in te sluiten van Rens dacht iedereen het is geklonken. Niets was minder waar. Rens kreeg door het nemen van het stuk een betere stelling waardoor Linden alles uit de kast moest halen om promotie te verhinderen. Laatsteindelijk lukte het Rens toch en moest Linden handen schudden. Tjumme. (0-1)
De match van Dougas tegen Chris herinner ik me niet zo goed meer. Remise stond op het resultatenbriefje genoteerd.(1/2-1/2).
Franky wist al vroeg in de partij een kwaliteit te veroveren op Bart. Voor een ervaren speler als Frankyboy is het dan natuurlijk maar een klein kunstje om de winst te verzilveren (1-0)
Sturm und blitz was het op het bord van Maxim vs Giovanni. Deze laatste liet zich overweldigen door de toch wel scherpe opstelling van Maxim.(1-0)
Peter speelde een meer dan behoorlijke parij tegen Rudy. Hij kwam vroeg in het spel een kwaliteit achter maar vocht vereder als een kemphaan. Het mocht echter niet baten, langzaam maar zeker worstelde Rudi zich naar de winst. (0-1)
Ook de partij van Rudi tegen Filip stond overeind. Rudi bood lang weerstand maar het mocht nietbaten. Een geslepen vas als Filip zorgde in zijn welgekend stijl voor de winstname. (0-1)
Kurt was al van de start van de partij door Ezio teruggedrongen. Ezio verhoogde de druk en won een stuk waarvoor Kurt nagenoeg geen compensatie had. Handen schudden dan maar. (0-1)
Oswald won van Stijn. Meer kan ik er niet over kwijt. (1-0)
Luka wist de druk danig hoog te houden tegen Rene die laatsteindelijk bezweek onder al het geweld. (1-0)
Met een mooie paardensprong wist Dominiek Franky te verschalken die aanvankelijk dacht een pion te winnen maar uiteindelijk noodgedwongen een stuk moest afstaan.(1-0)
Onze doyen aanvaardde in een onduidelijke stelling, met nog veel materiaal op het bord, het remiseaanbod van Johan. Weer een resultaat van de loezenbas-variant (1/2-1/2)
Al vroeg in de opening verloor Florian een stuk. Lennert werkte vakkundig af. (0-1)
Met een serie afruilmanoevers kwam Paul met een stuk minder uit de strijd. Hij kon deze echter nog met juist spel terugwinnen maar dit bleek echter maar na de analyse. De juiste voortzetting vond hij niet achter het bord en Johan verzekerde zich maar al te graag van de winst.
Op het laatse bord liet Wout zich niet afleideiden door de vrouwelijke charmes van Katia. Hij speelde solide en Katia moest stuk bij stuk de achterstand aanschouwen. (0-1)
Het overzicht van de resultaten leert ons dat remise meestal geen optie is (juij) en dat er weinig verrassende uitslagen werden genoteerd. Misschien steken deze in de nog vijf te spelen inhaalpartijen.

Di.avond 19.04 werden nog twee wedstrijden gespeeld. Naar gewoonte won Tom en verrassend won Franky, die duidelijke de juiste vorm te pakken heeft (hoewel hij het zelf anders inschat).
De wereldverbeteraar,

Verslag Ronde 5:

Ronde 4 is gespeeld en alweer won onze voorzitter van een veel hoger genoeteerde tegenstander. Gezien hij de rondeprijs reeds in ronde 2 omarmde moet hij de beker doorgeven. deze komt verdient toe aan Johan gielen die verstienstelijk won van Paul Meysman. Verdienstelijk was tevens de winstpartij van Franky vs Raf.
Aan de top staat Tom nu alleen nog met het volle pond aan punten, op de hielen gevolgd door Emiel, Jan en Joachim. Wie gooit er nog roet in het eten of wordt het een galadiner van Tom.
Door het uitvallen van Hubert, wegens ziekte waarbij ik hem persoonlijk nog eens het allerbeste en veel sterkte toewens,is er onderaan de tabel een bye positie ontstaan, waardoor Katia een punt wordt toegewezen. Het is nu aan Paul om zijn nul van het bord weg te spelen of te wachten op de volgende ronde.
Ik wens alvast iedereen veel succes toe in alreeds ronde 5 van ons Lentetoernooi. Er staan alvast heel wat interessante  affiches op het bord hieronder geëtalleerd.
Beste stukkensmijters,
Door een zonovergoten weekend en het vitamine D deficit van mezelf is het verslag van ronde vijf ietwat later dan verwacht. Bijgevolg is de opgevolgde info in mijn hoofd ietwat verroest geraakt.
Op bord 1 moest Emiel het opnemen tegen de tabellijder Tom. Hij bood meer dan weerstand en kwam zowaar met een goede stelling uit de opening. Hij kreeg de goede raad van vrienden ‘om nooit tegen Tom een toreneindspel te spelen’. En jawel hoor wat toverde hij als eindspel op het bord…Tom wist de aanval op de damevleugel te pareren en zette zelf een winnende aanval op langs de ander vleugel. (0-1)
Het volgende bord, Jan vs Joachim, werd een thriller van formaat. Walsend door complexe stellingen met wisselende kansen stond voor Jan aan het eind van de strijd een mooie stelling op het bord. Hij koos echter voor een verkeerd plan waarop Joachim terug pareerde en alsnog won. (0-1)
De partij van Rens vs Francky werd door de verschillende betrokken partijen wisselend getaxeerd. Ik onthield dat het remise werd. (1/2-1/2)
Rudy speelde goed mee tegen Francky. Hij verloor onderweg een pion maar Franky vond de juiste voortzetting niet achter het bord om de winst te nemen. Hij moest zich tevreden stellen met remise. (1/2-1/2)
Maxim won van Ezio die deze keer geen vusit wist te maken (0 - 1)
De stelling van Jonny vs Jonas zag ik pas in de analysekamer. Jonas zette een aanval op de koningsvleugel, maar deze leek toch iets te voorbarig. Na het nodige verdedigend werd kwam Jonny beter uit de strijd. (1-0)
De wedstrijd Chris vs mezelf resulteerde eveneens in remise toen bleek dat het loperpaar en pion van Chris genoeg opwoog tegen het eerder geleden kwaliteitsverlies. (1/2-1/2)
Raf won eerder gemakkelijk van Oswald die de opening niet kende waardoor hij reeds vroeg in de wedstrijd op een niet te overbruggen achterstand kwam. (1-0)
De stukken van Bart stonden de ganse partij ietsje beter geplaatst als deze van Linden, maar door een verkeerde beweging liet Linden niet na om toe te slaan en zijn kansen te grijpen. Een mooi opgezette aanval bezorgde hem dan ook de winst (0-1)
Toen ik de stelling van Lennert vs Luka voor het eens aanschouwde zag ik nog net hoe Lennert zich liet verschalken door een vork met verlies van dame. Luka wist daarna natuurlijk eenvoudig de winst te nemen (0-1).
Jonas was zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot voor Patrick. (0-1)
De partij van Johan tegen Rudi staat me niet meer zo goed voor ogen. Ik hoorde in de analysezaal van Rudi dat hij verloor. (1-0)
Giovanni wist met goed aanvallend spel Peter in het nauw te drijven wat voor deze laatste niet zo aangenaam was. Soeverein wist hij het laken naar zich toe te trekken. (1-0)
Stijn hield zijn koel. Hoewel op het eind van de strijd Marc nog aardig uit de hoek kwam en zelfs een remiseaanbod door herhaling van zetten ontliep, kon Stijn laatst eindelijk toch nog zijn eerder verworven kwaliteitsvoorsprong verzilveren. (1-0)
Franky had meer dan zijn handen vol aan onze ‘taaie tante’ Jacques. Na een lange stijd kon hij eindelijk een kwaliteit winnen om vervolgens naar een winnend eindspel af te wikkelen. (1-0)
Kurt zetten een mooie aanval op tegen Wout, die efkens het noorden kwijt was en dan ook na stukverlies opgaf. (0-1)
Halfweg de stelling was ik vrijwel zeker dat Rene het pleit tegen Johan ging beslechten in zijn voordeel. Een uurtje later zag het er echter gans anders uit. Johan kwam vechtend terug maar de pionnenmeerderheid van Rene was te groot tegenover het lichte stuk dat hij voorkwam te staan. (1-0)

Verslag Ronde 6:

Ronde 5 werd een beetje ontsiert door de  niet gespeelde partij van Harald vs Martijn. Deze laatste kwam de afspraak voor het spelen van de uitgestelde partij niet na. Na frequent contact te hebben gezocht via tel en mail kon Martijn niet worden gehoord. Bijgevolg moet ik de partij als gewonnen voor Harald wegens forfait noteren. Jammer voor beiden want het leek me wel een interessante affiche. Een andere partij, nl Alexander vs Dominiek wordt meegenoemen anar de volgende ronde.
Druk, druk, druk. Deze maal de resultaten sec.
Bovenaan de tabel staat Tom nog steeds ongeslagen met het volle pond aan punt aan de leiding. Kan Joachim alsnog roet in het eten gooien of gaat Tom freewheelend naar het eind van het toernooi?
Het veld achter Tom ligt nog helemaal open en de tweede plaats ligt nog voor velen iin het bereik. Wordt deze plaats verzekerd in deze of in de laatste ronde? Een ding is zeker met de bovenstaande paring lijken verschillende aan elkaar gewaagde tegenstanders te dueleren voor een plaatsje aan de top.
Onderaan de tabel mag Florian rusten en een puntje meenemen naar Engeland.

Deelnemerslijst

 

N        Naam                           ELO V/M   Ptn

 1  Piceu Tom       2370 M  0.0 
 2  Vandendriessche Jan  2157 M  0.0 
 3  Vandenbuerie Joachim  2096 M  0.0 
 4  Goossens Franky    2050 M  0.0 
 5  Maddens Martijn    2046 M  0.0 
 6  Larsen Harald     2028 M  0.0 
 7  Barzeele Raf      1996 M  0.0 
 8  Vandewiele Emiel    1950 M  0.0 
 9  De Smedt Gino     1922 M  0.0 
 10  De Vent Rens      1868 M  0.0 
 11  Van Reybrouck Hubert  1863 M  0.0 
 12  Hampton Douglas    1850 M  0.0 
 13  De Bisscop Maxim    1823 M  0.0 
 14  Rogiers Jonny     1821 M  0.0 
 15  Ghyselen Jonas     1819 M  0.0 
 16  Van Ooteghem Rudy   1796 M  0.0 
 17  Deketelaere Francky  1784 M  0.0 
 18  Van Houtte Filip    1782 M  0.0 
 19  Wydaeghe Peter     1771 M  0.0 
 20  Laforce Kurt      1737 M  0.0 
 21  De Spiegelaere Chris  1708 M  0.0 
 22  Pu Linden       1700 M  0.0 
 23  Vandepitte Ivan    1696 M  0.0 
 24  Grgicevic Luka     1688 M  0.0 
 25  Cukon Ezio       1681 M  0.0 
 26  Van Dael Jonas     1651 M  0.0 
 27  Nolf Franky      1643 M  0.0 
 28  Minderhout Alexander  1643 M  0.0 
 29  Devos Johan      1640 M  0.0 
 30  De Winne Oswald    1628 M  0.0 
 31  Morlion Rene      1606 M  0.0 
 32  Degrieck Peter     1603 M  0.0 
 33  Clevers Marc      1580 M  0.0 
 34  Meysman Paul      1574 M  0.0 
 35  Vervaeck Bart     1562 M  0.0 
 36  Suski Dominiek     1525 M  0.0 
 37  Callebaut Giovanni   1482 M  0.0 
 38  Byle Jacques      1477 M  0.0 
 39  De Jaegher Lennert   1432 M  0.0 
 40  Duc Wout        1387 M  0.0 
 41  Herreman Stijn     1365 M  0.0 
 42  Dewilde Rudi      1273 M  0.0 
 43  Gielen Johan      1234 M  0.0 
 44  Callebaut Katia    1229 V  0.0 
 45  Vancoillie Floria     1200 M  0.0 

 46  Vandousselaere Patrick 1150 M  0.0

 

 

Lentetoernooi 2016:

2° Diamond Edition

Organisatie: S.K.GAZEL

7 Ronden Zwitsers; tempo 30 zetten/1h30 + 1h QPF

Data: Op vr. 04/03 - 18/03- 01/04 - 15/04 - 29/04 - 13/05 - 27/05
                      03/06 (prijsuitdeling- aardbeienblitz)

Aanvang: Telkens om 20.00 uur
                      Plaats: 8000 BRUGGE, Sint-Pieterskerklaan 58
            Prijzenpot :     -Ter waarde van 3500 €
                                                          - Hoofdprijs ter waarde van 450 €       
                                                               (bij een bezetting van min.60 inschrijvingen)
                       - iedereen prijs

       !! 3 X winnen binnen dezelfde klasse in 5 Jaar = extra prijs !!

               1° kl (winnaar toernooi): 300 €
                2° kl (-1800 tot 1600): 200 €     
                3° kl (-1600): 100 €                   
 Inschrijvingsgeld:                   
           20 € voor niet leden       
                                 15 € voor leden en steunende leden      

 (te betalen op 06/03/2014 voor aanvang van het toernooi tot 19u45)

 Inschrijvingen bij:                   
Ivan Vandepitte,
                           Tel 050 372287050 372287 , GSM 0487 6822360487 682236
                        Email: i.vandepitte@yahoo.com

Voor verdere detail en een stand van zaken verwijs ik graag naar de marge waar onder de rubriek Lentetoernooi 2016 iedereen zijn ei wel terugvindt.

spelerslijst LTT 2016.xls (35,5 kB)